IMAM RES DOVOLJ INFORMACIJ O ŠTUDENTSKEM DELU?

Nazaj na Blog

IMAM RES DOVOLJ INFORMACIJ O ŠTUDENTSKEM DELU?

V zadnjih letih, se vedno več delodajalcev odloča za pravno razmerje, kjer dijak oziroma študent preko študentske napotnice, ki je v tem primeru nujna, lahko opravlja občasno ali začasno delo. Del na študentskih servis je ogromno, zaposlitev je težje dobiti. Pa sploh vemo dovolj o tem, kaj študentsko delo sploh je? Se mi kot študentu splača raje tako delati, kot da bi se zaposlil? Imam kot delodajalec s študentom res manj stroškov?

KAJ IN ZAKAJ ŠTUDENTSKO DELO

Dijak ali študent na podlagi študentske napotnice, občasno ali začasno opravlja delo za določenega delodajalca. Napotnica je tista, ki predstavlja pravno podlago za opravljanje dela, tako da ostala dokumentacija ni potrebna. Študent mora imeti le potrdilo o vpisu na določen izobraževalni program ter vpisane podatke na izbranem študentskem servisu. Je specifična oblika opravljanja dela, zato zanj ne veljajo vsi zakoni o delovnih razmerjih.

Bistvena razlika, da se študentje poslužujejo tovrstnega dela je to, da lahko delo opravljajo občasno. Med izpitnimi obdobji, ki se po navadi začnejo konec januarja ter maja, se poleg njihovih možgančkov polnijo knjižnice. Takrat si študentje lahko brez slabe vesti vzamejo pavzo od dela, ter se nato vrnejo, ali pa celo popolnoma prenehajo delat. Po končanih študijskih obveznostih pa si lahko najdejo novo, prav tako študentsko, delo.

Pozitivna stran je tudi to, da se na študentskem servisu vrstijo dela, ki se jih opravlja samo za vikende, le za določen čas (po par dni) ali pa celo za določeno obdobje (poletne počitnice). Z delom se pridobiva izkušnje, delovne navade in reference, ki se jih lahko uporabi pri iskanju kasnejše zaposlitve. Študentsko delo med mladimi bi morali bolj spodbujati in z njimi delati enako kot s svojimi zaposlenimi, saj se vsak na začetku svoje karierne poti še uči. Občutek spoštovanja in vrednosti čutimo že zelo hitro, zato kot delodajalci na to ne bi smeli pozabiti.

KAJ PA STROŠKI?

Kot delodajalca, vas seveda najprej zanima, koliko stroškov in odgovornosti boste imeli, če za določeno delo vzamete študenta. Stroški študentskega dela so visoki, še posebno če si želite, da je študent oziroma dijak, ki pri vas dela plačan toliko, kolikor si zasluži. Poleg urne postavke, se zraven plača še vrsto drugih stroškov. Seveda pa če potrebujete le nekoga, ki bo delal le nekajkrat na teden po nekaj ur, se vam to bolj splača.

Nihče pa vam ne mora zagotoviti, da je to lažja ali težja izbira. Sami morate pregledati svoj finančni in delovni plan, preveriti zakone in se odločiti, kaj bi bilo za vaše podjetje bolje. Vaša glavna obveznost je to, da plačilo zagotovite in se držite plačilnih rokov. Pozitivna stran študenta je tudi ta, da se bo pri vas veliko naučil, uvedel in spoznal vaš način dela. Ni se zgodilo enkrat, da se je študent po končanem študiju v podjetju zaposlil. Tako si boste lahko s pravilno komunikacijo in odnosom kasneje zagotovili močnejši kader. To bi pa bilo res super, kaj ne? 

 

”BOLJE DOBRO STORJENO, KOT DOBRO REČENO.” (Ben Franklin)

Nazaj na Blog