SPOMNIMO SE VSEGA DOBREGA

Nazaj na Prispevki

SPOMNIMO SE VSEGA DOBREGA

Knjiga letošnjega leta se bo kmalu zaprla. Sama nisem zagovornica novoletnih zaobljub, menim, da lahko naredimo spremembo kadarkoli, da si lahko ustvarimo nove cilje tudi sredi marca, julija ali decembra, če si to res želimo in smo pripravljeni delati. Zato se ob koncu leta vedno poskušam spomniti vseh dobrih stvari, ki so se zgodile. Navajeni smo, da se osredotočamo na tisto slabo, rečemo si, da bo naslednje leto drugače in da od 1. januarja naprej spreminjamo vse, kar se je v nas nabiralo celo leto. Zakaj pa ne bi pomislili raje na dogodke, občutke in izkušnje, ki nam jih je dalo leto 2019 in ven povlekli dobro.

''HITRO, HITRO MORAMO ŽIVETI''

Starejši kot smo, hitreje minevajo leta. Zdi pa se mi, da je bilo leto 2019 eno tistih, za katera je občutek, da je bilo razdeljeno na tri. Kakšen občutek imate vi? Mnenja sem, da lahko vsak reče, da je imel slabo leto, prav tako da je bilo leto dobro. Lahko pa rečemo tudi, da je bilo leto tako, kakršno je življenje. Mešanica vsega, dobrega in slabega. Odvisno je od tega, kakšen odnos se odločimo, da bomo imeli. Če sami pri sebi vidimo vse samo črno, pozabimo na vse tiste svetle trenutke. Tako hitro želimo živeti in vse čim prej opraviti, da se premalo krat ustavimo in živimo v trenutku.

Spomnite se kolikokrat ste se v letu iskreno nasmejali. Kolikokrat ste se zaradi neke osebe ali občutka v sebi počutili dobro, in se vam je na obraz narisal iskren nasmeh. Se je zgodilo kaj takega, kar niste nikoli pričakovali, da se bo? Kaj vse ste se naučili? Vsaka izkušnja, pa če je še tako težka, nas naredi močnejše. Spomnite se težko pričakovanega dopusta, občutkov, ki vam jih je dalo žgoče sonce ali utrip mesta, ki ste ga prvič videli. Spustite negativne občutke in se osredotočite na tiste dobre. Obljubim vam, da boste tako v novo leto zakorakali s še večjim zagonom za življenje.

NOVO LETO, STARA JAZ

Vem, malce smešen naslov. Ker smo navajeni tega, da slišimo, kako se bomo z novim letom spremenili. Spreminjamo pa se ves čas, iz meseca v mesec, iz dneva v dan. Zato v novo leto vstopamo enaki, kot bomo 31. decembra ob 23.59. Tiste prave zaobljube, ki nas bodo vodile do vseh naših ciljev in planov, so znotraj nas. Za njih je potrebno delo. Ne to, kako bomo začeli hoditi v fitnes – še enkrat, to se lahko odločite tudi konec februarja.

Zaobljubite sami sebi, da boste v letu 2020 skrbeli zase. Za svoje psihično počutje in da se ne boste počutili sebične, če boste znali reči NE, ko bi drugi pričakovali, da bo odgovor DA. Zaobljubite si, da boste sami sebi v ogledalu zjutraj večkrat rekli, da ste lepi kakršni ste. To, da boste imeli sami sebe do sredine leta že tako zelo radi, da se bo vse samo od sebe postavilo na pravo mesto. Da boste znali začutiti tako slabe kot dobre občutke, in se zaradi tega ne boste počutili šibke. Skratka, življenje je lepo. Zato vam želim, da se bi v 2020 in vseh prihajajočih letih, življenje res živeli.

Nazaj na Prispevki