BITI POGUMNI ALI OSTATI V CONI UDOBJA?

Nazaj na Prispevki

BITI POGUMNI ALI OSTATI V CONI UDOBJA?

Se vam velikokrat v življenju zgodi, da si nečesa resnično želite, pa vas je strah? Razmišljate o tem, kaj si bodo ljudje mislili, zato nečesa ne storite? Vas je strah, da boste nekoga prizadeli ali razočarali? Ostajate v coni udobja, le zato, ker vam je to znano?

Če bi se radi znebili takih občutkov in počeli ali naredili tisto, kar vas resnično osrečuje, berite naprej.

KAJ SI RESNIČNO ŽELIM?

Ali ste zadovoljni s svojim življenjem? Se imate dovolj radi, ste zadovoljni s svojo službo, osebami s katerimi preživljate svoj prosti čas (prijatelji, partner,…), kje živite, kaj počnete v prostem času, ste izpolnili vse cilje, itd. Če je na kakšno vprašanje odgovor ne, se vprašajte kaj bi bilo tisto, na kar bi lahko brez obotavljanja odgovorili da. Velikokrat ljudje že vemo, kaj si zares želimo, ali pa smo na poti do tja, da bomo vedeli, pa si tega ne pustimo.

Tudi, če gre le za enotedenski oddih v barvito Španijo, ki jo prelagamo že nekaj let zaradi drugih obveznosti. Ali pa to, da se vsako jutro komaj premaknemo v službo, ki je ne prenesemo. Počnemo nekaj, kar nas sploh ne veseli, pa še plača je prenizka glede na ure dela, ki jih opravimo. Zakaj bi sami sebe in svoje življenje omejevali, če lahko ravnamo drugače? Pozabimo, da je življenje, ki ga živimo res naše in od nikogar drugega. Naredimo lahko točno to, kar si želimo.

NIKOLI NI NEUMNO DATI STVARI NA PAPIR

Napišite na list papirja, kaj vas osrečuje, kaj je tisto, kar si zares želite doživeti, imeti ali spremeniti. Lahko tudi na svoj prenosni telefon ali računalnik, samo da je še nekje drugje, kot v vaši glavi. Poleg tega napišite, česa vas je strah, čeprav si tega zelo želite. Tako, naredite to kar zdaj. Vzemite list papirja ali svoj telefon in napišite… potem pa berite naprej.

Odločitve niso skoraj nikoli lahke. Po navadi je tako da se, ko gre za težje in bolj boleče odločitve, iz tega razvije nekaj izjemnega. Samo zaupati moramo, da bomo to prenesli. Ko naredimo spremembo in se premaknemo v pravo smer, to začutimo. Tudi, če je zraven prisotna bolečina, razočaranje ostalih, ipd., vemo, da smo naredili prav. Je to, česar nas je strah res tako bolj pomembno od tega, kar si zares želimo? Povem vam, ni.

Ob koncu za vsako stvar poglejte še, kaj točno lahko naredite, da pridobite željeno. Če je to že prej omenjeno potovanje – koliko denarja potrebujem za to, do kdaj ga lahko naberem, če začnem danes? Odnos s prijateljem, družinskim članom ali partnerjem – kaj lahko spremenim s pravilno komunikacijo? Je to služba, ki vas omejuje? Ali pač karkoli drugega. Zadajte si korake, kako priti do določenega cilja.

BODITE POGUMNI!

Sami sebi najprej povejte, da ste tega zmožni. Spomnite se na vse trenutke v življenju, v katerih ste potrebovali pogum in ga uporabili. Zaupajte vase, potem pa veselo na delo! 😊

STE PRIPRAVLJENI NAREDITI NASLEDNJI KORAK IN PREMAGATI STRAHOVE? KLIKNI SPODAJ IN SE PRIJAVI NA DELAVNICO, KI BO POTEKALA 17.10.2019 – ADIJO, STRAHOVI IN BLOKADE!

PRIJAVA NA DELAVNICO

Nazaj na Prispevki