VZGOJA SAMOZAVESTNIH & SREČNIH OTROK

Little boy and girl drawing with chalk colors while sitting on floor. Children drawing with their parents in living room.
V torek, 8.9. ob 20h, bodite v dobri družbi z Natašo Progar, ko se ji bo na TopStudent FB Live – webinarju pridružila pedagoginja, osebna svetovalka in psihoterapevtka ter predavateljica Elena Kecman. Elena in Nataša se bosta pogovarjali na temo – Kako samopodoba staršev vpliva na vzgojo otroka in kako lahko kot odgovoren starš poskrbite za otrokovo samozavest in pozitivno samopodobo? Ne zamudite, bodite z nami na Top Študentu! 🙂

“Zelo pomembno je, kakšen odnos vzpostavijo starši do otroka, kakšen odnos imajo sami do sebe ter kakšen odnos imajo med seboj. Pomembna so vsa sporočila, ki jih otrok dobiva s strani ljudi, ki ga obkrožajo, tako besedna kot nebesedna (z obrazno mimiko, kretnjami, tonom govora ipd.). Pomemben vpliv imajo tudi materialni pogoji, v katerih otrok živi ter kakšen odnos imajo starši do le teh.”

KDO JE ELENA KECMAN?

Sem univ. dipl. pedagoginja, osebna svetovalka in psihoterapevtka ter predavateljica. Poleg tega pa v zasebnem življenju – mama in žena, prijateljica, sestra in hčerka.

Osnovno izobrazbo iz pedagogike sem nadgradila z dolgoletnim študijem transakcijske analize pri domačih in tujih strokovnjakih ter z znanji in izkušnjami s področja vzgoje in izobraževanja, odnosov in psihoterapije pri različnih strokovnjakih geštalt terapije, kognitivno vedenjske terapije in logosinteze.

Preden sem se v popolnosti posvetila osebnemu in partnerskemu svetovanju in psihoterapiji ter izobraževanjem za starše, pedagoge in otroke, sem 10 let delala v šolstvu. V zasebni praksi delam 7 let.

Najbolj pogosto moji klienti pridejo zato, ker želijo živeti bolj kakovostno, npr. želijo izboljšati odnos do samega sebe, izboljšati medosebne odnose, predvsem v starševstvu in partnerstvu. Zelo pogosto pridejo tudi zaradi tesnobe, anksioznosti, paničnih napadov, depresije, izgorelosti.

Delam tudi z otroki in najstniki. Poleg psihoterapije in svetovanja, izvajam delavnice za učitelje in vzgojitelje, za starše ter otroke in mladostnike. Delavnice so na temo medsebojnih odnosov, komunikacije in čustvene pismenosti.

elena_kecman_

Leta in leta izobraževanja in neprestanega dela na sebi so v meni zgradila prepričanje, da lahko življenje, ki ga živimo jaz in moja družina, približam tudi drugim ljudem, ki si želijo izboljšati odnos s samim sabo, odnos s partnerjem in otroki.

“Kadar starši naredijo preveč za otroke, otroci naredijo premalo zase.” (Elbert Hubbard)

PROGRAM WEBINARJA:

  • Kakšna je razlika med samopodobo in samozavestjo?
  • Ali pomeni, da če imamo pozitivno samopodobo, pomeni tudi, da smo samozavestni? 
  • Kdaj se začne graditi samopodoba otroka?
  • Kdo ali kaj vse vpliva na samopodobo?
  • Kako lahko pri sebi prepoznamo, da nimamo dobre samopodobe?
  • Kako vpliva naša samopodoba na vzgojo otrok?
  • Tehnike za spodbujanje samopodobe za starše in otroke?
  • Primeri neustreznega spodbujanja samopodobe pri otrocih?
  • Kako ozavestimo/spremenimo vzorce naših odzivov, da znamo otroka podpreti tudi takrat, ko v nas sproži neprijetna občutja?

Prijava na FB Live - Webinar z Natašo

Vsak torek ob 20. uri
Podrobnosti o varstvu osebnih podatkov