Postani Profesionalec v javnem nastopanju

Public speaking

Postani Profesionalec v javnem nastopanju

 

Vsi že kako dobro poznamo rek “vsebina je kraljica”, pa naj si bo na spletu, v knjigah ali pri javnem nastopanju. Pa vendar, še tako dobra vsebina, pri slednjem, če je govorec nesamozavesten “nastopač”, izgubi bistvo in razočara poslušalce.

Kako torej javno in samozavestno sporočiti vsebino na način, da navduši in ne pusti ravnodušno še tako zahtevno občinstvo? Že res da, vaja dela mojstra, a še prej moraš poznati prave elemente in tehnike, poleg verbalne govorice obvladovati še neverbalno. Tudi poznavanje tehnike VAK pride še kako prav. Kar posledično pomeni tudi, da mojster dela vajo.

“TALK LIKE A PRO! WALK LIKE A PRO! ACT LIKE A PRO!”

Na TopStudent FB Live – Webinar-ju v torek, 12.5. ob 20h, se bo dobri družbi z Natašo Progar pridružila Petra Rutar – PRovka, NLP Coach, predavateljica, predsednica društva Ženske in Vino in uspešna podjetnica, ki ji je bilo komuniciranje, tako rekoč, “položeno v zibelko”. Na brezplačnem Webinarju bo gostja predstavila metode in tehnike uspešnega komuniciranja in samozavestnega javnega nastopanja.

“Words have power, words are power, words could be your power.”  M. Qahtani

KDO JE PETRA RUTAR?

Na vprašanje kdo je Petra Rutar, sama z velikim, toplim nasmeškom ter tistim unikatnim temperamentom, ki velja za Brike, odgovori: »Zelo uživam v komuniciranju z ljudmi in lahko se prilagodim najrazličnejšim situacijam, tudi stresnim, saj imam veliko mero občutka za delo z ljudmi.

Po naravi sem radovedna in zmeraj pripravljena naučiti se česa novega. Ker živim na območju, ki je zelo znano po vinih, sem z leti postala tudi poznavalec ali celo hedonistka v enogastronomiji.

V prostem času se ukvarjam s številnimi konjički in obveznostmi: vodenje društva, pisanje člankov in pesmic, humanitarno delo, uživam v športu, plesu in jogi. Neustavljiva radovednost me je od knjig privedla do potovanj. Na mojih krajših in daljših, a zmeraj pestrih potovanjih, so me vedno navduševali ljudje, njihove navade in situacije v katerih sem se znašla in se iz tega tudi veliko naučila.

Poleg komunikativnosti in iznajdljivosti pa bi kot svoje osebnostne lastnosti lahko označila tudi urejenost, zanesljivost, odgovornost, kreativnost in pozitivno naravnanost.«

PRutar_odnosi_z_javnostjo

PROGRAM WEBINARJA:

 • Verbalna in neverbalna komunikacija?
 • Kako se znebiti treme in strahu?
 • Kaj nas omejuje do samozavestnega nastopa – omejujoča prepričanja, kaj z njimi:
  • 1. stopnja-ozaveščanje le-teh
  • 2. stopnja-vaje za nadomestitev prepričanj, ki nas podpirajo
 • Kako se pripraviti na javni nastop?
 • Kako samozavestno in učinkovito nagovoriti občinstvo?
 • Kako vzdrževati energijo in pozitivno dinamiko med nastopanjem?
 • Pregled najpogostejših napak in razbijanje mitov, ki ne držijo.

“Public speaking is the art of giving power to words – to influence, inspire and transform lives.” Dirish Mohan

Prijava na FB Live - Webinar z Natašo

Vsak torek ob 20. uri
Podrobnosti o varstvu osebnih podatkov