EFT: S TAPKANJEM NAD TEGOBE VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA

Collage of happy and surprised emotions

EFT: S TAPKANJEM NAD TEGOBE VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA

Življenje pred nas vsakodnevno postavlja različne ovire. Nekatere so morda popolnoma enostavne, medtem ko druge terjajo malo več časa, energije in volje za premagovanje. Pa vendar se pojavi vprašanje, kako iti čez bolečino, ki se zgodi v nekem danem trenutku?

V tem primeru se je potrebno zavedati, da nič ni nemogoče. Ali, če rečemo, kot so že govorili naši dedki in babice: “Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.” Namreč obstajajo številne tehnike s katerimi si lahko olajšamo oziroma lahko premagamo prenekatero situacijo. Potrebna je samo odločnost in želja, da si zares želimo sprememb. Ali povedano drugače, “vsako potovanje se prične s korakom.”

Na TopStudent FB Live – Webinar-ju v torek, 19.5. ob 20h, se bo dobri družbi z Natašo Progar pridružila Martina Medič – pedagoginja, NLP Coach, predavateljica, ki bo predstavila tehnike EFT in pojasnila, zakaj tapkati in kako slednje sploh deluje. 

EFT (Emotional Freedom Techniques) je tehnika čustvene svobode oziroma oblika psihološke akupresure za zdravljenje telesne bolečine in čustvene stiske. EFT ali tapkanje deluje tako, da posameznik identificira težavo / izziv, oblikuje pozitivno afirmacijo in jo ponavlja, medtem ko nežno tapka s konicami prstov po meridianih. Gre za način odpravljanja negativnih misli in občutkov. EFT, ne samo, da prinaša olajšanje, temveč z redno uporabo, tudi dolgotrajne spremembe. 

KDO JE MARTINA MEDIČ?

Nekoč sem bila občutljiva, plašna, negotova in povsem drugačna kot sem danes. Lahko bi rekla, da sem se pojavljala v senci drugih ljudi. Nisem si upala izraziti svoje mišljenje ali pokazati, kdo sem v resnici. Dovolila sem si, da me lastna nežnost in romantičen pogled na svet, oddalji od realnega sveta. Tako sem ustvarila svoj svet z rožnatimi očali, kjer ni bilo grdih besed, nasilja in zlobnih ljudi. In že ko sem mislila, da sem srečna, se mi je cel svet začel podirati. Smrt mojega očeta, ko sem bila stara šele 10 let me je neizmerno prizadela. Posebej ob gledanju skrhane mame, ki pa se po tem dogodku ni predala. Bila je borka in kljub izgubi moža in očeta hkrati, ni obupala. Vedela je, da bo njeni majhni deklici nudila prav vse.

In takrat, nepričakovano sem na Youtube zasledila razne meditacije, EFT tehniko ter razne videe za osebno rast. Začela sem hoditi v knjižnico in si sposojati knjige za samopomoč. Gledala sem dokumentarce in vpijala to znanje kolikor sem mogla. Potem sem si pa rekla. Zakaj ne bi delila svoje znanje še z drugimi ljudmi? Kaj če obstajajo ljudje s podobno zgodbo? Kaj če ne vedo kako naprej?

Vedite, da sem se sama izborila za svoj glas. Skozi solze in bolečino, sem tako našla že davno izgubljeni del sebe. In prav samo življenje je iz mene naredilo bojevnico. Žensko, ki ve, kaj hoče, lahko in kdaj hoče!

EFT_Martina_Medic_

PROGRAM WEBINARJA:

  • Kaj je EFT tehnika in kako jo uporabljamo?
  • Kakšno znanje je potrebno za EFT tehniko?
  • Kako lahko s tapkanjem odpravimo psihične in fizične težave?
  • Je EFT metoda za trajno odpravljanje tegob, ki nas tarejo?
  • Ali lahko uporabljamo tapkanje kot način sproščanja npr. pri javnem nastopanju?
  • Kako si s tapkanjem potem takem umiriti srce in dihanje preden stopimo na oder?
  • Ali lahko in če, kako s tapkanjem dosežemo, da smo uspešnejši, bolj samozavestni in ciljno usmerjeni?

“The key to

BEING HAPPY

is knowing you have the power to choose what to accept and what to let go.” Dodinsky

Prijava na FB Live - Webinar z Natašo

Vsak torek ob 20. uri
Podrobnosti o varstvu osebnih podatkov