5 ”VROČIH” NASVETOV ZA KREACIJO POSLOVNIH PRILOŽNOSTI

Course Description

V torek, 29.9. ob 20h, bodite v dobri družbi z Natašo Progar, ko se ji bo na TopStudent FB Live oddaji pridružil Mark Kalin, izkušen manager z bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami. V slovenski start-up ekosistem je bil zelo vključen, ter je pomagal svetovati več start-up podjetjem. Poleg tega je bil tudi koordinator skupine za pametna mesta in logistiko v slovenskem Blockchain Think Tanku. Nataša in Mark bosta govorila o poslovnih priložnostih in podala praktične nasvete kako jih kreirati.

”Uspeh pomeni, da greš od neuspeha do neuspeha, ne da bi pri tem izgubil voljo.” – Winston Churchill

 

KDO JE MARK KALIN?

Mark je oseba, ki je od nekdaj čutil veliko strast do razvijanja novih poslovnih modelov, vključevanja deskriptivnih tehnologij, testiranja, inocij ter razvijanja idej. Na kratko je človek za katerega beseda NE praktično ne obstaja. Poleg drugih zanimivih dejstev o Marku pa je med drugim tudi, da je zaključil 4 magisterije, med katerimi je zagovarjal magistrsko nalogo na Ekonomski Fakulteti UL s področja delovanja virtualnih timov.

Trenutno je direktor švedskega sklada/Start-up-Studia 1337Works. Pred tem je bil vodja poslovnega razvoja v Geneplanetu, vodilnem evropskem ponudniku inovativnih zdravstvenih in življenjskih rešitev, ki temeljijo na preventivnem genetskem testiranju. Financial Times jih je leta 2019 razglasil za najboljših 1000 najhitreje rastočih podjetij v Evropi. Mark Kalin je bil tudi namestnik izvršnega direktorja in vodja inovacij in novih tehnologij v podjetju BTC d.d. 3 leta in pol, kjer je pomagal preoblikovati BTC City v inovativno, pametno mesto, ki je postalo eno najbolj inovativnih podjetij v Sloveniji.

O Marku bi lahko napisali še številne druge informacije, vendar ga res dobro spoznate med poslušanjem njegovih predavanj, podcastov ali drugih oblik stika z njim. Vabljeni torej k ogledu oddaje »V dobri družbi z Natašo«, na katerem boste izvedeli še več o Marku, predvsem pa boste imeli priložnost slišati in videti kako stopiti v svet kreacije poslovnih priložnosti.

 

KAJ BOSTE IZVEDELI?

Kje se nove poslovne priložnosti kreirajo?

Na kaj je potrebno biti previden preden sklenemo odločitev za vstop v novo priložnost?

Kako vemo, če ima poslovna priložnost sploh potencial za uspeh?

Kateri so tisti izzivi dandanes, ki se jih splača “reševati?

Kaj napovedujejo smernice, v katera področja se je res dobro usmeriti?

Kako hitro se trendi spreminjajo, kakšna je kontinuiteta?

Na katere vire se je dobro upreti, da lahko razsodno sprejmemo poslovno odločitev? Koga vprašati, kje najdemo relevantne informacije?

Kako ohraniti sebe, svoje vrednote ne glede kaj nam v okolici ponujajo?

Zakaj poslušati svoj notranji kompas ob sprejemanju poslovnih priložnosti?