KAKO KREIRATI POSLOVNE PRILOŽNOSTI

Nazaj na Blog

KAKO KREIRATI POSLOVNE PRILOŽNOSTI

Tokrat smo se v poglobljenem intervjuju pogovarjali z Mark Kalinom, izkušenim managerjem z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami. V slovenski start-up ekosistem je bil zelo vključen, ter je pomagal svetovati več start-up podjetjem. “Podjetniki, ki se podajo na nove poslovne poti, so v veliki meri zvedavi ljudje, ki radi kreirajo, povezujejo, širijo in inovirajo, ” pravi Mark. 

V kakšnih okoliščinah se kreirajo poslovne priložnosti? Kje in s kom si na primer ti prišel do novih zamisli? Kaj bistveno vliva na to, da pridemo do novih idej (novo okolje, krog ljudi)?

Poslovne priložnosti, ideje oziroma iskrice kot jim sam rad pravim, se kreirajo v različnih okoliščinah, čisto odvisno tudi od oseb s katerimi gremo skupaj na novo poslovno pot. Sam sem spoznal veliko poslovnih idej med družinskimi člani, prijatelji, zaposlenimi, popolnimi neznanci, ki so se povezali zgolj zaradi možnosti kreiranje nečesa izjemnega. Velikokrat na to definitivno vpliva okolje v katerem smo, ter tudi naš karakter in vrednote. Nove iskrice se ustvarjajo s širjenjem Networka, spoznavanjem novih ljudi, idej, razmišljanj ter z raziskovanjem trga, trendov, in novih tehnologij.

Imaš v mislih kakšen primer uspešnih podjetij, ki so iz »vsakdanje«-življenjske situacije prepoznali izziv in so v njem videli krasen potencial za poslovno priložnost? Kaj ti je pri teh zgodbah še posebej fascinantno in kaj se lahko naučimo iz teh zgodb?

Teh zgodb je izjemno veliko. Ogromno multinacionalk, ki so se razvile in transformirale iz družinskih podjetji, je danes trend setterjev. V Sloveniji bi izpostavil Plastiko Skaza, v svetovnem vrhu pa družino Walton, katere skupno premoženje je ocenjeno na $215 milijard dolarjev in so lastniki verige trgovin Walmart.

Te izjemne zgodbe o uspehu so dokaz, da je vse mogoče in da se iz preproste ideje, lahko razvije imperij. Treba je biti vztrajen, imeti vizijo, željo in strast. Velikokrat se ustavimo ob besedi ne, sam rad pravim, da to pomeni zgolj, ne danes.

Na kaj moramo biti kot vodje še posebej pozorni, ko sestavljamo svojo ekipo v fazi razvoja ideje/produkta?

Zavedati se je potrebno, da bo od ideje pa do razvoja rešitve, še ogromno korakov, pilotiranj, testiranj, trdega dela in izzivov. Zato se mora ekipa dopolnjevati, ne samo z vidika znanja, temveč tudi z vidika vrednot in lastnosti. Imeti ekipo, ki ima strast, pogum in se ne ustraši izzivov, je velikokrat bolj pomembno kot imeti ekipo, ki jo sestavljajo sami strokovnjaki. Začetki so ključni, saj se vzpostavijo pravila delovanja oziroma tako imenovani delovni procesi. Sam velikokrat iščem osebe, ki imajo tako imenovano iskrico v očeh. To željo, strast in hrepenijo po nečem izjemnem.

Ko v fazi razvoja ne gre vse tako »kot po maslo«, ali ekipi povemo iskreno kaj se dogaja? Kako kot vodje poskrbimo, da je vzdušje še zmeraj OK, kljub nastalim težavam?

Zmeraj zagovarjam iskrenost in jasno komunikacijo. Če se pojavi izziv, mora biti jasno in hitro skomunicirano z ekipo, da se lahko skupaj lotimo reševanja. Sam sem mnenja, da več “glav več ve” in če se v reševanje izziva že takoj vključi ekipo, lahko skupaj pridemo hitreje do bolj učinkovite rešitve, hkrati pa se člani ekipe počutijo vključene in bodo tako veliko bolj zavzeti pri reševanju izziva ter bodo tudi dojeli njegovo dimenzijo in resnost. Seveda pa je naloga vodje, da ekipo motivira, jih dovolj dobro pozna, da za vsakega posameznika ve na kakšen način ga lahko motivira.

Kako se podati na lov za finančnimi viri, da zagotovimo razvoj ideje? Kaj je najbolj pomembno takrat, ko se pogovarjamo s potencialnimi investitorji? Katere so bistvene točke pri predstavitvah, da dobimo njihov DA? Kaj pa tebe osebno prepriča?

Lov na investicije je zelo pomemben in hkrati eden izmed ključnih delov. Brez finančnih sredstev bo ideja oziroma rešitev, težko ugledala luč. Veliko je različnih možnosti, od investicijskih skladov, do angelski investitorjev, do Start-up-studiev, do pospeševalnikov in inkubatorjev, ki imajo svoje mreže investitorjev.

Zelo težko je opredeliti, kaj so glavne točke, ki ločijo izjemne predstavitve oziroma PITCHE od manj izjemnih. Opažam, da se premalo oseb zaveda, kako pomembno je javno nastopanje in predstavitev ideje. Velikokrat ima posameznik samo nekaj minut, da prepriča investitorja. Jaz zelo rad zagovarjam 1-2 minutni pitch. Temu radi pravimo »elevator pitch«. Se pravi, če smo z nekom v dvigalu, kako mu lahko najhitreje in najbolje predstavimo svojo idejo, da nam preda vizitko oziroma celo investicijo.

Poleg ideje se fokusiram na osebe. Ali imajo to iskrico, željo, strast, da bodo vztrajali, ko bo težko, da bodo znali motivirati ekipo, ko bo ideja obstala, da bodo znali pilotirati, ko bo potrebno? Menim, da se to hitro opazi.

Kaj je bil razlog, da si začel delati kot direktor v švedskem podjetju, ki dejansko podpira inovativne ideje? Kakšen je občutek, ko vidiš kakšen ogromen pečat pustiš na življenjih mnogih in jim omogočiš razvoj ideje?

Zmeraj sem bil vpet v svet razvoj, inovacij in idej. Kot vodja razvoja in inovacij v družbi BTC d.d., ter svetovalec v raznih Start Upih, sem razvil strast, željo po inoviranju in kreiranju izjemnih zgodb. Ko se neka ideje iz papirja prelevi v izdelek oziroma storitev in nato ugleda luč in jo je možno kupiti – to je zame nekaj najlepšega. Veselje, ko vidiš kako podjetnik, Start Up, ekipa raste in se razvijajo, je nekaj, kar ni mogoče opisati z besedami. Seveda je naša naloga, da jih vodimo, pomagamo, svetujemo in usmerjamo, na njih pa, da kreirajo in razvijajo in so neusmiljeni in jih nič ne ustavi.

Ali ekipa sme začutit določene anomalije v fazi razvoja, ki se pojavijo nepričakovano? Je potrebno, da je vodja iskren in pove stvari tako kot so in skupaj poiščejo rešitev ali morda kaj drugega? Kako si ti kot vodja ekip reagiral v kriznih časih?

Seveda. Izzivi ali anomalije so nekaj povsem normalnega, običajnega in nas jih ne sme biti strah. Ravno nasprotno, treba jih je sprejeti in se zavedati, da bodo prišle. Veliko znanih podjetij je bilo na začetku zasnovano kot nekaj čisto drugega, nato pa je ideja pilotirala, se razvijala in transformirala tekom raziskovanja, testiranja, in odgovorov s trga, v nekaj izjemnega.

Kot sem že dejal, sem sam mnenja, da mora biti vodja odkrit in transparenten. Jasna in hitra komunikacija, ko pride do izziva ali krize, sta izrednega pomena. Vidim veliko prednosti, če se vključi ekipo, saj se čutijo odgovorne, skupaj pridemo do rešitve hitreje, rešitev je boljša, ter se ekipa čuti vključeno, s čimer pridobimo njihovo podporo.

V kriznih časi je ključnega pomena, da hitro reagiramo in se ne ustrašimo izziva. Potrebno je oceniti resnost in realno stanje. Nato pa pogledati kaj lahko naredimo, kakšen vpliv bo imel ta izziv, ter ven povleč pozitivne stvari. Če se na kratko navežem na Covid-19, je imel tudi nekaj pozitivnih učinkov, med katerimi bi izpostavil pohitreno digitalizacijo določenih procesov, več komuniciranja vodji s svojimi ekipami, večje sodelovanje zaposlenih, odkrivanje novih poslovnih modelov, vzpostavitev in implementacija dela od doma, ter ponazoritev ozkih grl in pomanjkljivosti, ki jih ima določena organizacija, vodja, posameznik, na katerih lahko delamo in jih izboljšamo ter odpravimo.

Katere veščine pri vodji res pridejo do izraza, ko ne gre vse po našem planu?

Jaz bi dejal, da hitrost reakcije, sposobnost mirnega in preudarnega, strateškega razmišljanja, implementiranje akcijskega načrta, sposobnost jasnega in hitrega komuniciranja, odločnost, vizija, drznost, sposobnost inoviranja, timsko delo ter sposobnost povezovanja in opolnomočenja.

Zakaj se ti zdi tako zelo pomembno vsaj poizkusiti narediti nekaj povsem svojega kar ima potencial za uspeh na trgu? Če nam ne uspe kaj se lahko iz te izkušnje naučimo? Kakšen je tvoj vpogled?

Vsak od nas je imel že kar nekaj idej. Velikokrat smo o tem razmišljali, mogoče celo kaj zapisali, včasih pa celo predstavili tudi svojemu ožjemu krogu prijateljev, družini in mogoče celo razvili. S tem izboljšujemo sebe, svoj razvoj, se zavedamo svojih sposobnosti in hkrati na čemu moramo delati, da bomo še boljši.

9 od 10ih idej po navadi zamre in ne uspejo. Vendar vsak neuspeh predstavlja za nas izjemno znanje in izkušnje, saj so po mojem mnenju to res neprecenljive stvari, ki se jih drugače nebi naučili. Če ne poizkusiš ne boš nikoli vedel kako je to oziroma kaj vse zajema.

Sam sem imel že več poslovnih idej, nekatere sem celo uresničili, mnogo pa sem jih zavrgel. Sem se pa naučil osnov vodenja, financ, marketinga in kako dejansko voditi podjetje. Naučil sem se kako idejo popeljati do realnosti in kaj so vmesni koraki. Teh izkušenj, znanja nebi zamenjal za nič na svetu in ne glede na to, da je veliko idej zamrlo, bi vse še enkrat ponovil.

Kakšni so tisti izzivi dandanes, ki se jih splača »reševati«? Kakšni so trendi?

Trendi se zelo hitro spreminjajo. Dobro je poznati in spremljati področja novih tehnologij oziroma kaj počnejo visokotehnološka podjetja. Dobro je poznati kaj se dogaja na različnih delih sveta in kaj se tam ustvarja in kam se vlaga. Potrebno je spremljati svetovne trende, inovatorje, tren setterje. Lahko so to podjetja ali pa tudi posamezniki. Včasih je neka poslovna ideja slaba v določeni državi, regiji, kontinentu, pa je na drugem delu sveta odlična.

“Vsak dan začni z namenom, tvegaj, inoviraj, bodi boljši in drznejši kot si bil včeraj. Ne ustavi se, ko slišiš ne – to zgolj pomeni, da se bolj potrudi, le NE danes. Spoznaj nove ljudi, raziskuj življenje in bodi pustolovski. Delaj napake. Obkroži se z uspešnimi ljudmi in vedno poskušaj in delaj stvari, ki so zunaj tvoje cone udobja.”

Nazaj na Blog