Trening za trenerje – vtisi s 4-dnevne delavnice

Back to Blog

Trening za trenerje – vtisi s 4-dnevne delavnice

Med 4. in 7.7.2019 se je na izjemno prijetni lokaciji v Lendavi odvil Trening za trenerje, na katerem so se kalili novi trenerji TopŠtudenta. Svoje vtise piše Renata Babič.

Ekipa TopŠtudenta je za mlade in mlade po srcu pripravila izobraževalni podaljšan vikend, kjer so želeli predati znanje, ki je pomembno za vsakega, ki želi uresničiti svoje sanje. Vikend, ki se je začel že v četrtek dopoldne, ko smo se s cele Slovenije odpravili proti kljunu Slovenije — Lendavi, je bil do zadnje minute izkoriščen za predajo znanja, priložnosti za udejstvovanje nas udeležencev in za srečanje s samim seboj. Trenerji Siniša, Nataša, Timijan, Gaja in Barbara so srčno predajali svoje izkušnje in znanje ter bili tudi sami deležni transformacije, ki je za vse nas potekala ta vikend.

``Trenerji so srčno predajali svoje izkušnje in znanje ter bili tudi sami deležni transformacije, ki je za vse nas potekala ta vikend.``

Akcija se je pričela takoj po kosilu, ko nas je Nataša s klopčičem vrvi povabila v krog na travniku na čudoviti posestvi, kjer smo bivali. Sledila je zabavna igra, kjer smo udeleženci dobesedno in v prenesem pomenu začeli plesti vezi med seboj. Vsak je dobil svojega zaupnika oz. trust buddy-ja, razdelili pa smo se tudi v tri skupine, katerih vodje so bili trije udeleženci. Na TopŠtudentu so namreč mnenja, da znanje ni znanje, če ga ne prenesemo v prakso. In tako smo že prvi dan začeli delati — po uvodnih igrah, kjer smo se spoznavali in predstavljali, so pred večerjo vodje dobile nalogo, da od svoje ekipe izvejo, kaj se želijo ta vikend naučiti, saj — tako pravijo na TopŠtudentu — znanje nam ne koristi, če to ni znanje, ki ga potrebujemo. Naslednji trije dnevi so bili prepredeni z delavnicami, kjer so trenerji znanje predajali tako, da je bilo uporabno za naše konkretne situacije.

``Na TopŠtudentu so namreč mnenja, da znanje ni znanje, če ga ne prenesemo v prakso. In tako smo že prvi dan začeli delati...``

Naučili smo se:

  • kako strahovi in prepričanja ovirajo naše udejstvovanju in kako jih preseči;
  • kako izboljšati komunikacijo z drugimi;
  • kako prioritizirati naloge in čas;
  • kako pripraviti delavnico, ki udeležence pritegne;
  • kako iz množice želja, ki jih ima vsak od nas, prepoznati tisto eno srčno željo, ki je glavna in se odraža v vseh ostalih;
  • in na koncu še zakaj je dobro prevzeti odgovornost za svoje življenje in zakaj tega v resnici še nismo naredili.

``Naučili smo se prevzeti odgovornost za svoje življenje.``

Vsa znanja smo preizkusili ali na delavnici sami ali pa pri izvajanju nalog, ki smo jih morali opraviti znotraj svojih ekip. Ko smo se v nedeljo poslavljali, smo se poslavljali kot z znanjem in izkušnjami opolnomočeni podporniki drug drugemu. Resda smo se odpeljali vsak na svoj konec Slovenije, a skupaj nas drži nevidna nit tega vikenda, ki je vsakega od nas obogatil na svoj način.

To je gostujoči članek Renate Babič, srčne ženske, mlade podjetnice, ki poleg inštruiranja matematike in pisanja pesmi piše tudi blog.

Se tudi ti vidiš kot trener_ka mladih in si želiš izkusiti zgoraj opisane doživljaje? Pridruži se nam na naslednjem treningu za trenerje.

Back to Blog