5 nasvetov za boljšo samopodobo

Back to Blog

5 nasvetov za boljšo samopodobo

Čas branja: 4 minute

Imaš občutek, da tečeš na mestu in se nikamor ne premakneš? Te spremlja občutek, da imajo ostali srečo v življenju? Ti pa bi se najraje skril pod odejo in rekel: »ni ni …!«

Ne veste, kako premagati ta strah? To lahko učinkovito storite tako, da si okrepite samozavest.

1. Iz glave izbrišite vse negativne misli

Začnite spremljati svoje razmišljanje in zaznajte svoje negativne misli. Bodite pozorni na to kako razmišljate ter kako govorite sami sebi. Ko zaznate takšno misel si postavite vprašanje: »Kaj mi prinaša takšno razmišljanje?«. Razmislite in nato pomislite na svoje pozitivne lastnosti ter na stvari, ki jih res dobro opravite. Spoznali boste, da je slednjih veliko več, kot bi si mislili.

2. Zravnajte se

Dvignite glavo, zravnajte hrbtenico in poravnajte ramena. Na ta način se boste počutili bolje. Začutili boste večjo samozavest. Ljudje z dobro držo izgledajo samozavestno in privlačno.

3. Spremenite majhno neprijetno navado

Nikar ne prenehajte kaditi ali odpovedati se sladkarijam. Poskusite z navado, ki ne zahteva velikega odpovedovanja. Zakaj? Tako boste spremenili svojo navado, ki jo boste lahko zaznali. In ne boste verjeli .. dobil boste takšno moč in zaupanje vas.

4. Osredotočite se na rešitve

Poznate misel, ki se nam najprej pojavi: »Ne gre! Ne znam! …«. Namesto na problem se osredotočite na rešitev problema. To je zagotovo ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za svojo samozavest.

5. Poglejte gor

Ko vas zagrabi obup in imate občutek, da je okrog sama tema, poglejte navzgor … proti nebu, proti stropu … kamorkoli samo, da dvignete glavo in pogled. Začutili boste val sproščenosti in energije.

Zaključek

Majhni koraki velike spremembe. To naj bo vodilo, ki naj vas spremlja pri dvigovanju samopodobe in prepoznavanje vaših čustev. Pozitivna samopodoba pa ne bo vplivala le na vas, ampak tudi na vaše odnose z drugimi in sprejemajo drugih do vas.

Za nasvete za več samozavesti pri osvajanju klikni tukaj.

Back to Blog