Čas je, da se poslovite od svojih strahov

Back to Blog

Čas je, da se poslovite od svojih strahov

Čas branja: 3 minute

Strah. Grozno čustvo. Neprijetno. Omrtvi nam um in telo. Telo napeto, misli, ki ne tečejo … srce pa tolče kot noro. Prevzema nas želja, da se pokrijemo čez glavo in si rečemo: »Ni, ni …«.
Ti je poznano?

Oh, ta strah ...

Si želiš izkopati luknjo, spustiti vanjo vse svoje strahove in na zemljo zliti tono cementa. Da ja ne bi kaj pogledalo ven. In glej ga zlomka … strah najde pot. Ne glede na tvoj trud, da ga ignoriraš, da se o njemu ne želiš pogovarjati … in nato ponovno udari.

Vse skupaj izgleda kot lovljenje bumeranga. Vržeš ga stran od sebe in se vrne. In če ga ne uloviš, odhiti mimo tebe in se ponovno vrne. Hitrejši in močnejši. Vendar ga ne želiš uloviti. Ker bo bolelo, ker nisi pripravljen. Zato gre ponovno mimo tebe in spet se vrača. Dvakrat hitrejši. Dvakrat močnejši. Ali si pripravljen se soočiti s svojimi strahovi, ko hiti proti tebi. Iščeš zaklon … in četudi ga uspeš v tem trenutku najti, … se bumerang vrača toliko časa dokler te ne zadane. In TAKRAT si prisiljen soočiti se s samim seboj in svojimi strahovi.

Kaj z njim?

Strah ne bo izginil sam od sebe. Da se je strah zakoreninil v našem telesu, duhu in umu, je dobil hrano že dolgo časa nazaj. Naš strah se hrani iz naših prepričanj, neuresničenih pričakovanj in občutkih krivde.
Ena stvar zagotovo drži – dokler se ne posvetimo svojim strahovom, jih dodobra spoznamo, nas bodo vedno ovirali pri naših sanjah.
Ne verjameš? Samo izpolni naslednji stavek:

Če me ne bi bilo strah, bi ….

V strahu je prostor za rast

In sedaj še druga plat strahov. Če pogledamo iz pravega kota, je strah lahko tudi zelo uporabno orodje. Strah se namreč povezuje s tistim delom naše osebne rasti, ki ga še nismo prebudili in vključi v naše dojemanje.
Tako kot alarmne luči, so strahovi samo način, ki nas na zoprn in neroden način opozarja, kaj moramo premagati, soočiti in spoznati v svojem življenju.

Kaj bi želel_a uresničiti, če te ne bi bilo strah? Pridi na delavnico “Čas je, da se poslovite od strahu” in opravi s strahovi enkrat za vselej.

Kdaj? V sredo, 19.6.2019, ob 18.00 uri na Šmartinski 106.

PRIJAVI SE NA DELAVNICO

Back to Blog